garifuna
leftborder_garifuna

Zomeraanbod


Nits
Malpensa...

In de jaren ’80 scoorden de Nits hits met nummers als ‘Nescio’, ‘In The Dutch Mountains’ en ‘J.O.S. Days’. De Amsterdamse groep oogstte in zowel binnen- als buitenland ontzettend veel succes en toerde reeds door België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Finland, Japan, Canada en Rusland. De band ontving vier Edisons en kreeg de BV Popprijs en een Gouden Harp.
 
Na 35 jaar zijn de Nits er nog steeds! Ze negeerden trends, absorbeerden invloeden van ver buiten het rockcircuit en hebben steevast hun eigen creatieve drang bevredigd – kortom, de Nits slaagden er in om alles waar de muziekbusiness bang voor is, te doen uitdraaien in hun voordeel.
 
Op dit moment werken de Nits aan een gloednieuwe CD die in het voorjaar van 2012 zal uitkomen. Aansluitend volgt er dan een tournee in Europa. Met 'Malpensa' zullen de leden van het eerste uur Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips u trakteren op een bundel onvervalste Nits-songs!
 
De Nits, terug van nooit weg geweest.
 
Uit de pers:
“Deze ménage à trois (…) klinkt speels én weemoedig. Niet afwisselend, maar op hetzelfde moment. Of zoals Hofstede het zelf zingt: 'Sometimes it's bitter/Sometimes it's sweet'.” – Humo, 2003
The Nits is een eclectische jukebox, eerder een kwaliteitslabel dan een groep.” – Goddeau, 2008
 
“De band doet keer op keer iets écht nieuws, en verdomd, het is ze weer gelukt om dat niet ten koste te laten gaan van spontaniteit of identiteit.” – File Under, 2009
 
Met:
 
Henk Hofstede:            zang - gitaar
Rob Kloet:                   drums
Robert Jan Stips:         keyboards - zang
 
Website:                      www.nits.nl
 
 
De nieuwe CD van Nits wordt voorgesteld op 20 april 2012 in De Roma te Borgerhout en op 21 april 2012 in Vooruit te Gent.

sponsor>    

Data

datum plaats locatie uur reservatie status

terug naar overzicht
borderright_garifuna
garifuna_
 
home
voorstelling
agenda
zomeraanbod
downloads
login
contact