garifuna
leftborder_garifuna

Zomeraanbod

© Sonia Navas Aranda
Kadril
Kadril Grand Cru...

De groep startte eind de jaren ’70 in een -toen- bijna folkloos Vlaanderen en kende een doorbraak eind de jaren ‘80 met de CD “De vogel in de muite”. Het Liedboeken-project van VRT-producer Dree Peremans was de aanleiding om samen met zanger Patrick Riguelle het roer verder om te gooien en folkrock als muziekstijl in Vlaanderen te introduceren. De CD’s “Nooit met Krijt” en “De groote boodschap” waren daarvan het succesrijke vervolg. Tussendoor voorzagen de Kadrillers Laïs van hun éérste CD. De groep bouwde een nieuw repertoire uit en ging met Eva De Roovere zes jaar optreden. “La Paloma Negra” was het eerste grote CC-project waarmee Kadril de jarenlange vriendschap met de Brussels-Gallicische vrienden van Alumea letterlijk tot leven bracht..
 
Nu keert de groep terug naar zijn eigen wijnkelder en haalt het beste uit al die jaren van onder het stof. Kadril ontkurkt een selectie uit hun gerijpt repertoire. Tijdens het voorbije project “That’s all Folk!” (2008-2010) zong Karla Verlie (Orquesta Tanguedia, Papillon, Kommil Foo de Luxe). Het klikte meteen en zo ontstond een vernieuwde Kadril.
 
Tijd dus om samen met Karla in méér dan 30 jaar muziek rond te neuzen en met het beste op tournee te trekken. Uit de ongeveer 130 nummers die ze gespeeld, opgenomen en uitgebracht hebben, brengen ze twee stevige sets. Wie het oudere werk nog kent zal zijn hart ophalen, wie Kadril recenter leerde kennen zal aardig verrast zijn.

 
Met:     Karla Verlie: zang, klavier
Peter Libbrecht: viool, zang
Harlind Libbrecht: mandoline, dulcimer, zang
Erwin Libbrecht: akoestische gitaar, Irish bouzouki, zang
Bart De Cock: akoestische & midi-doedelzak, nyckelharpa, accordeon, klavier
Dirk Verhegge: elektrische & akoestische gitaar, 5string-banjo
Koen Dewaele: elektrische bas & contrabas
Jonathan Callens: drums

 Website:               www.kadril.be

 

sponsor>    

Data

datum plaats locatie uur reservatie status
23-07-2012 Gent Gentse Feesten - François Laurentplein 23.15 u n.v.t.
10-08-2012 Ronse Bruulpark 20.30 u

terug naar overzicht
borderright_garifuna
garifuna_
 
home
voorstelling
agenda
zomeraanbod
downloads
login
contact